Obavještavamo javnost da je nakon okončane konkursne procedure Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dodijelilo lovište „Kotor Varoš“ lovačkom udruženju „Trofej“ iz Kotor Varoša.

Konačno je kotorvaroškim lovcima, nakon dvije godine agonije i problema, omogućeno da se bave lovačkim aktivnostima. Naime, kotorvaroški lovci su prije dvije godine izgubili mogućnost da se bave ovim aktivnostima nakon što su na površinu isplivali problemi u lovačkom udruženju „Uzlomac“.

Blokada funkcionisanja LU „Uzlomac“ nastupila je polovinom 2019. godine kada je tadašnji predsjednik (koji nikada nije bio upisan u nadležnom sudu kao lice ovlašteno za predstavljanje i zastupanje Udruženja“) odbio da preda dužnost novom predsjedniku Udruženja kojeg je izabrala Skupština udruženja na redovnoj godišnjoj sjednici. Resorno Ministarstvo je potom zabranilo lov na području kojim gazduje LU „Uzlomac“ i zatražilo da se kriza unutar Udruženja riješi. Pošto pomaka nije bilo, Ministarstvo je ponovo u junu 2020. godine zatražilo da se pod hitno riješi nastali problem, naglasivši da dok se ne riješi situacija u Udruženju , Ministarstvo neće dati saglasnost na godišnji plan korišćenja lovišta „Kotor Varoš“. Čitava situacija je završila na sudu čime su najviše bili oštećeni kotorvaroški lovci, koji dvije godine nisu mogli da se bave omiljenim sportom.

Osnivanjem novog lovačkog udruženja „Trofej“ te dobijanjem lovišta nakon Konkursa koji je raspisalo resorno Ministarstvo, konačno su riješeni problemi kotorvaroških lovaca. Nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli lovišta na korišćenje, prva aktivnost LU „Trofej“ jeste izrada privremenog godišnjeg plana korišćenja lovišta, u skladu sa kojim će biti omogućen i dozvoljen ljetni lov.

Lista dokumenata

Fajl Opis Veličina fajla Preuzimanja
jpg Ugovor-1 127 KB 284
jpg Ugovor-2 1 MB 282